A belső csend

Mi a valódi Belső Csend?
A Belső Csend, amikor elménk csendes és nyugodt, valódi megtapasztalása nem egyenlő a koncentrációval, a relaxációval, vagy egy másfajta gondolkodással. Az Belső Csend nem más, mint a belső nyugalmunk megtapasztalása, ami békés és tisztább tudatosságot eredményez.
A Belső Csend az erőfeszítésektől mentes egyensúly és az integráció állapota, amely nemcsak a stressz csökkentésében segít, hanem más terápiás és integrációs folyamatot is elősegít.
Ezekben a modulokban használt technikák, tananyagok és gyakorlatok az elme csendjére összpontosítanak és összeegyeztethetőek a hiteles meditációs hagyományokkal.
Ezek bizonyított technikák, amelyek könnyen elsajátíthatóak, és rendszeres gyakorlásukkal rövid időn belül jelentős eredmények érhetőek el.
Hogyan hat a Belső Csend ?
A modern orvostudomány szerint a pszichológiai és fizikai állapotaink kölcsönhatásban állnak, és közvetlenül hatnak mind az egészségi állapotunkra és a teljesítőképességünkre.
A Belső Csend aktivizálja az autonóm idegrendszer és az ahhoz kapcsolódó agyi területek integráló erejét, ezáltal növeli az egészség és teljesítőképesség feltételeit.
Aktivált állapotban ezek a rendszerek nagyon erős kiegyensúlyozó hatással lehetnek diákok fizikai, mentális és érzelmi állapotára, csökkentve a stressz hatásait, felerősítve egyaránt a rugalmasságot és a jó közérzetet.

A meditáció hatása a munkahelyi stresszre A Belső Csend hatása a mentális egészségre és a közérzetre.